Ouder- en peutergym

Hierbij zal ik mij aan u voorstellen: Ik ben Jolanda Hagenaar.

Ik geef nu al heel wat jaartjes peutergym, of eigenlijk heet het ouder –en peutergym want de leden van dit groepje  zijn doorgaans nog te jong om zonder begeleiding van papa, mamma, opa of oma mee te kunnen doen.
En reken maar dat ik die volwassen óók flink laat bewegen.

We beginnen met de les met vaste liedjes in de kring, dan spelletje of dansje. Daarna mogen de peuters klimmen en klauteren op de toestellen die klaar zijn gezet.

Vooral wil ik de kinderen leren dat bewegen leuk is! en een vast patroon van de gymles en zo bedenk ik  iedere keer weer nieuwe elementen. Om ervoor te zorgen dat er afwisseling is en zo een uitdaging blijft voor de peuters.
Het leren omgaan met elkaar op een leuke gezellige manier is hier ook erg belangrijk.

Einde van de les komen we ook nog een keer in de kring bij elkaar om nog wat beweging liedjes te doen en onze krokodil bijt in je bil tik spel niet te vergeten (die is heel erg populair). Ook het opruimen doen we met elkaar, hier maken we ook meteen iets gezelligs van dat de kindjes bijv. op de matten kar op het laatst erop mogen zitten en zo weg rijden. Je staat versteld hoe goed ze al mee helpen, na het opruimen komen we nog een keer in de kring en zingen tot slot dag vriendjes en vriendinnetjes tot de volgende keer.

Alle jongens en meisjes die net kunnen lopen zijn van harte welkom” Ik nodig alle jongste dorpsgenootjes uit.

Op dinsdag morgen van  09.30 tot 10.15.u. in sporthal De Walvis.
U mag twee keer vrijblijvend mee doen, ik hoop op u komst.